Aanmelden

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden.
Maandag
09:00 -17:00
Dinsdag
09:00 -17:00
Woensdag
09:00 -17:00
Donderdag
09:00 -17:00
Vrijdag
09:00 -13:00
Zaterdag & Zondag
Gesloten

Wachttijden

Wachttijden PsyM hanteert een wachttijden beleid

Sinds 1 januari 2022 wordt GGZ- zorg kosten vanuit een nieuwe wet- en regelgeving (Zorg Prestatie Model) vergoed. Rekening houdend met deze nieuwe ontwikkeling heeft PsyM haar wachttijdenbeleid aangepast.

Aanmeldingswachttijd

Nadat je bij ons bent aangemeld door je (huis)arts of medisch specialist maken wij zo snel mogelijk een afspraak met je voor een intakegesprek. Voor het intakegesprek bestaat een wachttijd. De wachttijd is wel afhankelijk van welke zorgverzekering je hebt, maar ook contractvorm die wij met elke zorgverzekeraar hebben afgesloten bepaalt onze behandelbudget. Voorafgaand screenen wij of je zorgverzekeraar voldoende budget heeft toegekend voor je aanmelding.

Behandelingswachttijd

Na het intakegesprek zoeken wij de behandelaar die het beste bij jouw situatie past. Daarna kan de behandeling starten. Dit kan enkele weken in beslag nemen.
We doen er alles aan de wachttijden voor iedere cliënt zo kort mogelijk te houden. Daardoor kan het zijn dat je sneller wordt geholpen, maar er kunnen zich ook omstandigheden voordoen, waardoor de wachttijd een enkele keer oploopt. Als je direct hulp nodig hebt, is uiteraard geen sprake van een wachttijd. Je (huis)arts kan je doorverwijzen naar onze Spoedeisende hulp psychiatrie. Ook adviseren wij je dat je in dit soort situaties contact opneemt met je eigen zorgverzekeraar.

Wachtlijstbemiddeling

Als je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar en vragen of je zorgverzekeraar je kan helpen met wachtlijstbemiddeling.

Alvast zelf beginnen

Na je aanmelding bij PsyM GGZ ontvang je een brief met de uitnodiging voor het intakegesprek. In die brief staat ook een link naar online zelfhulpmodules of je ontvangt een invulpakket thuis, die jezelf kunt invullen en vervolgens naar ons opstuurt. Er zijn onder meer trainingen voor mensen met slaapproblemen, depressie, angst en overige traumatische klachten (een soort counseling). Zo kun je alvast zelf aan de slag met je klachten.

Wachttijden wegens overbezetting

Het kan zijn dat we geen plek meer hebben om voor de nieuwe aanmeldingen. In dit geval kunnen de wachttijden variëren tussen 8 á 24 weken duren. Ze gelden voor alle stoornissen en zijn niet afhankelijk van de zorgverzekeraar waarbij je verzekerd bent.

Wachttijden PsyM 2023

Hieronder is onze wachttijden weergegeven. De wachttijden per diagnose verschillen niet van elkaar.

Aanmeldwachttijd (A)
A geeft het volgende aan; het aantal weken wachten tussen aanmelding en intakegesprek.
Dit kan per programma, gesproken taal en locatie verschillen.

Behandelwachttijd (B)
B geeft het aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot start van de behandeling aan.

Aanmeldwachttijd (A) in weken
Ned. Turks Arabisch Koerd. Engels Marok.
Almelo 5 4 4 5 4 5
Hengelo 4 4 N.v.t. N.v.t. 4 5

 

Aanmeldwachttijd (B) in weken
Ned. Turks Arabisch Koerd. Engels Marok.
Almelo 5 4 4 5 4 5
Hengelo 4 4 N.v.t. N.v.t. 4 5